Hirsi – aistiystävällinen ja ekologinen rakennusmateriaali

Perinteinen yksiaineinen hirsi on ollut jo satoja vuosia suomalaisten suosima rakennusmateriaali, jonka suosion salaisuuksia on paljon. Muutamina esimerkkeinä mainittakoon ekologisuus, hengittävyys ja helppo työstettävyys. Oikein tehty hirsirakenne on  lisäksi turvallinen, helppohoitoinen, miellyttävä akustiikaltaan ja raikas sisäilmaltaan sekä toimii kosteutta varastoivana ja tasaavana rakenteena. Honkarakenteen alun perin kehittämä painumaton hirsi ja nollanurkkaratkaisu ovat viime vuosina tuoneet hirren suosituksi rakennusmateriaaliksi myös julkisiin rakennuksiin kuten kouluihin päiväkoteihin ja hoivarakennuksiin.  Mänty homeriskittömänä, allergisoimattomana ja antibakteerisena rakennusmateriaalina on tärkeä terveen sisäilman elementti etenkin hoivatiloissa, joissa on erityisen tärkeä pyrkiä ehkäisemään haitallisten bakteerien leviämistä pinnoilta.

Honkarakenteen suomalaisesta männystä tehty painumaton hirsi yhdistettynä Mediset Hoivarakentajien laadukkaaseen suunnitteluun ja rakennushankkeen toteutukseen takaa terveen sisäilman ja ekologisen, turvallisen, aistiystävällisen ja hoivatiloihin, jotka ovat aamusta iltaan saakka kovassa käytössä.

Juuri painumaton hirsi ja nollanurkkaratkaisu mahdollistavat nykyään myös hirsirakennuksiin modernin arkkitehtuurin, suuret lasipinnat ja hirren yhdistämisen eri rakennus materiaaleihin. Samasta syystä myös suomessa suosiotaan nostanut tilaelementtirakentaminen on nykyään mahdollista myös hirsirungolla.

Huolellisen rakennesuunnittelun ja varman toimitusketjun turvin Mediset Hoivarakentajat tarjoaa turvallisen vaihtoehdon sisäilmaongelmien kanssa kamppaileville hoiva- ja päiväkotimarkkinoille.

Etenkin hirsipäiväkotimme ovat saavuttaneet suuren suosion. Tutustu toteuttamiimme hirsikohteisiin.